Terug

Volg Hart van Nederland

Willem wil met hoogwerker voorkomen dat het nooit meer donker wordt in Eerde

nieuws

10 feb 2023, 22:50

De angst om nooit meer van het donker te kunnen genieten is groot in het Brabantse dorp Eerde. Er zijn namelijk plannen om een reusachtige digitale LED-reclamemast te realiseren. De lichtgevende zuil moet lekker opvallen voor de automobilisten langs de A50, maar voor de 1400 inwoners van het dorp een doorn in het oog.

Een van de inwoners van het dorp, Willem Smits, wil dat plan kosten was het kost voorkomen. Hij protesteert tegen de mast met spandoeken die hij aan een hoogwerker bevestigd. Vervolgens gaat het bakje van de hoogwerker de lucht in, dit zodat alles goed te zien is voor de automobilisten die op de naastgelegen A50 rijden. Voor de afwisseling vervangt Willen het protestdoek om de zoveel dagen.

Handtekeningactie

Om de protestactie kracht bij te zetten zijn de inwoners ook een petitie begonnen. Inmiddels hebben al 900 inwoners die petitie ondertekend. De wethouder van de gemeente Meierijstad, waar Eerder onder valt, wil niet op camera reageren. Wel zegt de gemeente de zorgen van omwonenden serieus te nemen. Er is nog geen definitief besluit genomen over de komst van de reclamemast.

Daar nemen de inwoners geen genoegen mee en gaat Willem voorlopig door met zijn actie. Hij wil voorkomen dat het nooit meer donker wordt in Eerde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.