Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw houdt varken in schuurtje van Rotterdams rijtjeshuis

Vrouw houdt varken in schuurtje van Rotterdams rijtjeshuis

Dieren

21 sep 2022, 15:50

De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) heeft maandag in een Rotterdamse woonwijk een varken in bewaring genomen dat als gezelschapsdier werd gehouden. Volgens de dienst was het onderkomen van het varken ongeschikt en was de eigenaresse al eens eerder op de vingers getikt over de situatie.

De krulstaart zat in een met stro gevuld schuurtje van pakweg zes vierkante meter. Volgens de eigenares had het dier naast de schuur een gedeelte van de betegelde achtertuin ter beschikking om los te kunnen lopen.

Geheime opvanglocatie

Deze huisvesting is volstrekt ongeschikt voor een varken en daarom werd de eigenaresse een maand geleden gesommeerd om beter onderdak te regelen. Dat is niet gebeurd en daarom heeft de inspectiedienst het dier in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meegenomen: het varken is ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar het de juiste opvang en verzorging krijgt.

Als de eigenares zorgt voor goede huisvesting, kan zij het varken na betaling van alle kosten voor tijdelijk onderdak en verzorging terugkrijgen. Mocht zij hier van afzien, dan wordt het dier ergens anders ondergebracht.

Beeld: LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.