Terug

Volg Hart van Nederland

Vissers redden man die dagenlang op boei midden op zee zit: 'Bijzonder dat hij het heeft overleefd'

nieuws

27 okt 2022, 20:38

Een normale visserstocht liep voor de bemanning van de Madeleine uit Urk uit op iets wel heel bijzonders. Donderdagochtend kwamen ze halverwege Het Kanaal namelijk een omgeslagen kajakker tegen. De man had zich al een paar dagen vastgeklampt aan een boei, zijn tijdelijke redding.

Gelukkig voor de man kwam de definitieve redding in de vorm van de Urker vissers. Schipper Tunis de Boer vertelt aan Hart van Nederland dat hij bezig was met wat papierwerk en tussendoor even naar buiten keek. Toen spotte hij de man: "Ik keek opeens naar de boei en je verwacht niet dat daar iemand zit. Het is een wonder dat we hem hebben kunnen redden, bijzonder dat hij het heeft overleefd."

Te zwak

Gelukkig voor de kajakker in nood komen de bemanningsleden snel in actie en werpen ze hem een reddingsboei toe. De man weet aan boord van de kotter te klimmen, totaal verzwakt. Ze stoppen hem direct water en eten toe. "Je handelt gewoon uit instinct. Mensen in nood red je gewoon. Je doet wat je kan", verklaart De Boer de heldendaad rustig.

Dat het ze gelukt is om de man te redden en überhaupt te zien op volle zee, mag gerust een wonder heten. De Boer vervolgt: "Het is heel bijzonder en eigenlijk onmogelijk dat hij het heeft overleefd." En ze waren er geen moment te vroeg bij, want de man was onderkoeld geraakt. Na de reddingsactie seinen de vissers de kustwacht in, in dit geval die van Frankrijk. Die komen de man halen. De Boer: "Laatste update is dat hij naar de intensive care is gebracht aan de kust in Frankrijk."

Wat er precies is gebeurd en hoe de man het zo lang heeft kunnen overleven, weten de vissers nog niet. "Hij was te zwak om onze vragen te beantwoorden..."

Beeld: Bemanning van de kotter BL936072 ‘Madelaine’ van rederij De Boer & Zonen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.