Terug

Volg Hart van Nederland

Mannen 'koppen' halfnaakte vrouwen in nieuwe video feest studentencorps

Mannen 'koppen' halfnaakte vrouwen in nieuwe video feest studentencorps

nieuws

26 juli 2022, 20:54

Er is dinsdagavond een nieuwe video opgedoken van het lustrumfeest van het Amsterdamse studentencorps A.S.C./A.V.S.V. Het Parool publiceerde de video, waarop te zien is hoe twee mannen op het ritme van de muziek met hun gezicht tegen of tussen de billen van halfnaakte vrouwen stoten.

Het hele scenario speelt zich af op een podium, ten overstaan van honderden mensen in het publiek, van waaruit de beelden worden opgenomen. Tegenover Het Parool bevestigt rector Heleen Vos dat het gaat om een ingehuurde act.

De vrouwen zijn topless en dragen verder niets meer dan een gescheurde panty en string. Of de mannen, een van hen eveneens met ontbloot botenlijf, leden van A.S.C. zijn, is onbekend. De vereniging is om een reactie gevraagd, maar was nog niet bereikbaar.

Diner tijdens het lustrum

De nieuwe video komt na een andere video die zondagavond is opgenomen tijdens een diner van het 34e lustrum van het corps. Daarin was te horen hoe een man een zaal vol mannelijke leden toesprak met onder meer de tekst dat vrouwen "niks en niks meer zijn dan een hoer". Ook zouden die avond drie andere mannen vrouwonvriendelijke speeches hebben gegeven. Van de vier sprekers hebben drie hun functie bij het corps dinsdag neergelegd.

Na eerdere misstanden werkte de studentenvereniging afgelopen jaar aan een cultuuromslag. De vereniging meldde eerder al onderzoek te gaan doen naar de gebeurtenissen bij het diner en te bekijken of er aangifte gedaan moet worden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.