Terug

Volg Hart van Nederland

Verslaggever scheldt presentator live uit op de radio, presentator neemt meteen ontslag

Verslaggever scheldt presentator live uit op de radio, presentator neemt meteen ontslag

Entertainment

19 sep 2022, 20:59

Het was even schrikken voor de luisteraars van een sportprogramma op de lokale radiozender van de Gelderse plaatsen Elburg en Oldebroek. De presentator onderbrak de verslaggever tijdens een doelpunt, waarop de verslaggever hem de huid vol schold. Na een korte stilte die volgde nam de presentator live ontslag.

Dat meldt De Stentor, waar ook het fragment te horen is. Het sportprogramma was zaterdagmiddag te horen op de lokale omroepen LOE (Elburg) en LocoFM (Oldebroek). Presentator Willem Vlieger presenteerde op dat moment twee voetbalwedstrijden; een in Kampen en een in Nunspeet.

In Kampen stond verslaggever Henk Lodewijk live verslag te doen van de wedstrijd Go Ahead Kampen - WHC. Op het moment dat Lodewijk verkondigde dat daar gescoord werd, werd hij plotseling onderbroken door presentator Vlieger. In Nunspeet werd er namelijk ook gescoord, wist de Vlieger te vertellen.

Wind van voren

De verslaggever was er niet van gediend dat hij onderbroken werd tijdens een doelpunt, dus kreeg de presentator de wind van voren. "Ik heb toch godverdomme ook een doelpunt, donderse zeikers. Donder op, klootzak", riep Lodewijk live op de radio.

Een korte stilte volgde. Daarna reageerde Vlieger: "Oké, mensen dit is mijn laatste sportuitzending bij lokale omroep Elburg. Ik ga hier niet de hele middag zitten om afgevloekt te worden. Het is maar dat je het weet." Hij neemt kort daarna live ontslag: "Ik stop er nu per direct mee."

Ook verslaggever opgestapt

De krant meldt dat ook verslaggever Lodewijk is opgestapt. Programmaleider Willem Rietberg noemt de actie van zijn medewerker onacceptabel. Hij heeft inmiddels contact gehad met Lodewijk via een brief. Daarin heeft hij hem om een gesprek gevraagd. LocoFM, waar Lodewijk werkzaam was, heeft LOE excuses aangeboden. Ook zij gaan in gesprek met de verslaggever.

Beeld: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.