Terug

Volg Hart van Nederland

Van Meijeren lapt verkeersregels aan laars tijdens opnemen campagnevideo in auto

Politiek

10 mrt 2023, 14:06

Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren moet deze maand voor de rechter verschijnen voor het met zijn snorfiets door rood licht rijden zonder rijbewijs. In de tussentijd zorgt het Kamerlid opnieuw voor ophef als het om de verkeersregels gaat. Hij nam namelijk een video op terwijl hij achter het stuur zat.

Van Meijeren plaatste de video donderdagmiddag op Twitter. Daarin roept hij mensen op naar een campagne-event van FvD in Wierden te komen. Het Kamerlid zit zelf achter het stuur en kijkt een groot deel van de tijd in de camera.

Dat hij zijn ogen niet op de weg houdt, kan rekenen op veel kritiek op Twitter. Ook valt het mensen op dat hij zijn gordel niet goed draagt.

Rijden zonder rijbewijs

Van Meijeren reed in december 2021 met zijn snorfiets door rood licht, terwijl zijn rijbewijs eerder door de rechter was ontnomen. Dat gebeurde nadat hij had geweigerd mee te werken aan een blaastest, omdat hij zich op dat moment door de politie geïntimideerd voelde. Het Kamerlid heeft het idee dat hij de laatste tijd door de politie hinderlijk wordt achtervolgd en lastiggevallen.

Hart van Nederland heeft Forum voor Democratie om een reactie gevraagd, maar die blijft vooralsnog uit.

De redactie van Vandaag Inside heeft de notulen van de beveiliging van de Tweede Kamer ingezien. Daaruit blijkt dat Van Meijeren zich ook daar niet altijd aan de regels houdt. Zo vertelt Johan Derksen over het alcoholgebruik van het Kamerlid:

Johan heeft gelekte notulen uit Tweede Kamer: 'FvD'er Van Meijeren onder invloed van alcohol'
2:14
Johan heeft gelekte notulen uit Tweede Kamer: 'FvD'er Van Meijeren onder invloed van alcohol'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.