Terug

Volg Hart van Nederland

Het ging al vaker mis in Safaripark Beekse Bergen: 'Dit willen we niet nog een keer meemaken'

Het ging al vaker mis in Safaripark Beekse Bergen: 'Dit willen we niet nog een keer meemaken'

Dieren

26 sep 2022, 21:43

Een 17-jarige Duitse jongen werd maandag in Safaripark Beekse Bergen gebeten door een jachtluipaard. Hij lag met beetwonden in het ziekenhuis. Het is niet de eerste keer dat het misging in het dierenpark. De afgelopen jaren gebeurden er vaker ongelukken. Een overzicht.

2012 - Jongen gebeten

Ook in 2012 gebeurde iets soortgelijks. Een jongen van ongeveer 10 jaar oud werd destijds door een jachtluipaard gegrepen toen hij met zijn ouders een wandeling maakte in het deel waar alleen auto's mogen komen. Het slachtoffertje werd gebeten in zijn bovenarm en liep een vleeswond op. De cheeta liet zelf los toen zijn ouders te hulp schoten.

2018 - Gezin belaagd

In 2018 ging een video van een Frans gezin dat belaagd werd door jachtluipaarden de wereld over. Het gezin reed in een auto en stapte – tegen de regels in – uit in het jachtluipaardenverblijf. Op het filmpje is te zien dat vijf inzittenden, waaronder een klein kind, uit de auto stappen en in de buurt van de jachtluipaarden rondlopen.

Vervolgens worden ze beslopen door de jachtluipaarden, die uiteindelijk heel dicht in de buurt komen. Als de waaghalzen doorhebben wat er aan de hand is, rennen ze naar hun auto en weten ze ternauwernood te ontkomen.

2019 - Gezin stapt uit de auto

Terwijl de beelden van het Franse gezin nog op ieders netvlies staan, stappen in januari 2019 opnieuw mensen uit de auto in het jachtluipaardenverblijf. Een ooggetuige vertelde destijds dat een Duitse auto met open ramen en deuren aan kwam rijden.

"De bestuurder parkeerde in de berm van het verblijf en de passagiers, een man met een kind, stapten snel uit. Het leek erop alsof ze iemand bij zich hadden die alles zou gaan filmen", aldus de ooggetuige. De toeristen gingen echter weer gauw in hun voertuig zitten toen de ranger ze in het Duits waarschuwde.

2022 - Gegrepen door cheeta

Een Duitse jongen liep maandag 26 september samen met twee klasgenootjes op een deel van het pad dat bestemd is voor bezoekers met een auto en negeerde daarbij de waarschuwingsborden. De scholieren raakten in paniek nadat ze doorhadden dat ze in het verblijf van de cheeta's liepen. Bij het wegrennen werd de 17-jarige jongen gegrepen.

Extra maatregelen?

Safaripark Beekse Bergen was na eerdere incidenten niet van plan extra maatregelen te nemen. De woordvoerder zei maandag na het incident met de 17-jarige Duitse jongen dat een bezoek aan het park veilig is zolang bezoekers zich aan de regels houden.

Toch gaat Beekse Bergen dit keer wel kijken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen om het park veiliger te maken. "Dit willen we niet nog een keer meemaken", aldus de woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.