La Place, vast onderdeel in de filialen van de in 2015 ter zielen gegane warenhuisketen V&D, maakt een comeback. Producten van La Place komen in de HEMA te liggen en restaurants in de grotere winkels worden omgetoverd tot een La Place-restaurant. Maar Hema-rookworstlovers hoeven zich geen zorgen te maken, benadrukt HEMA-CEO Saskia Egas Reparaz tegen NU.nl.De HEMA-restaurants maken alleen plaats voor een La Place-restaurant in de grote HEMA's en vaste HEMA-favo's als de rookworst en de tompouce blijven gewoon te koop. In de middelgrote zaken blijft het HEMA-restaurant gewoon bestaan. In 2020 moest La Place een kwart van de filialen sluiten wegens de coronacrisis. La Place is sinds 2016 in handen van Jumbo. Op dat moment was de restaurantketen een van de weinige onderdelen uit de failliete V&D-boedel die wel geld opleverde. Vier jaar na dato gooide de coronacrisis alsnog roet in het eten.De opmerkelijke samenwerking komt uit de koker van de familie Van Eerd, eigenaar van de supermarkt Jumbo. De familie heeft ook HEMA en La Place in handen, en dus lijkt een 'uitwisselingsproject' tussen de drie een logische stap. Al eerder kwamen zo producten van HEMA in de Jumbo terecht.MetamorfoseEn dat is niet de enige verandering voor HEMA, een tiental winkels krijgt een nieuw concept. "We testen onder andere een 0.0-bar, met alcoholvrij bier en wijn, kale taarten die je zelf kunt versieren en schepkoekjes" aldus Egas Reparaz. "Dat past bij Jip & Janneke."