Terug

Volg Hart van Nederland

Twitter gaat los op containerwoning in Almere: 'Garagebox met woonfunctie'

Twitter gaat los op containerwoning in Almere: 'Garagebox met woonfunctie'

nieuws

20 apr 2022, 14:11

Voor 225.000 euro een vrijstaande woning kopen in Almere, voor veel mensen klinkt dat wellicht als muziek in de oren. Maar niet iedereen zit te wachten op deze 'wooncontainer'. Zo zitten er nog wel een paar haken en ogen aan de betaalbare nieuwbouwwoning en daar hebben mensen een duidelijke mening over.

Als je de eigenaar wordt van de woning mag je er bijvoorbeeld zelf niet in gaan wonen. De woning is alleen bedoeld voor sociale huur. Volgens de makelaar is de woning geschikt voor ouders die hem voor hun kind willen kopen, of als belegging. Mocht je het object als belegging of investering kopen, dan duurt het wel even voor je je inleg terug hebt.

Het huisje is onderdeel van een project van tien soortgelijk woningen die alleen verhuurd mogen worden als sociale huurwoning (de maximale maandelijkse huur in 2022 is dan 763,47 euro).

'Bijzondere regels'

De woning komt te staan in Almere Hout, een woongebied dat nog volop in ontwikkeling is. Je verbeelding moet op het eerste gezicht nog wel flink aan de bak, op foto's is te zien dat de woning nu nog op een braakliggend terrein staat.

Verder krijg je wel een flinke lap grond bij de woning: 333 vierkante meter. De tuin moet wel ingericht worden aan de hand van 'bijzondere regels'. Zo mag de bijbehorende tuin alleen worden gebruikt voor stadslandbouw, dat kan bijvoorbeeld door een moestuin of een paar fruitbomen en/of struiken te planten én te onderhouden.

Verder wordt de woning niet aangesloten op de gemeentelijke riolering, er wordt een eigen systeem aangelegd om in die behoefte te voorzien.

De advertentie voor de woning staat sinds vorige week vrijdag op Funda. Op Twitter vinden veel mensen de woning te duur of te klein of vinden ze de omgeving niet mooi: "Ik heb het even moeten checken of dit geen grap was. Maar jeetje het is echt", laat een twitteraar weten.

Naast de woning en de locatie wordt ook de impressietekening bij de advertentie op de hak genomen:

Andere mensen vinden dat je voor dit geld 'leukere dingen' kunt kopen. Zo heb je een veel grotere woning voor hetzelfde geld in Delfzijl. Of kijk eens bij de oosterburen waar je een 'villa mét zwembad' kunt kopen voor nog geen twee ton.

Beeld: Funda

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.