Terug

Volg Hart van Nederland

TikTok-account amateurclub vv Vianen heeft meer volgers dan meeste eredivisieclubs: 'Het is ontploft'

Sport

3 jan 2023, 21:37

Terwijl professionele voetbalclubs duizenden euro's pompen in sociale media strategieën om veel volgers te krijgen, hebben de amateurs van vv Vianen een veel goedkopere tactiek. Zij maken gewoon simpele video's op de telefoon en bewerken die. En met succes: de amateurclub heeft inmiddels zo'n 94.000 volgers op TikTok, veel meer dan de meeste eredivisieclubs.

"Dit had ik niet verwacht", zegt accountbeheerder Didier Bogert in gesprek met Hart van Nederland. Het succes kwam voor Bogert, zelf de 19-jarige rechtsback van het eerste team bij vv Vianen, compleet uit de lucht vallen. "Ik ben er in juni 2022 mee begonnen, gewoon voor de fun eigenlijk. We spelen niet heel hoog, dus het was vooral bedoeld om grappig over te komen."

TikTok vv Vianen

Op het TikTok-account van de voetbalclub zijn korte video's te vinden, die vrijwel allemaal komisch bedoeld zijn en over voetbal gaan. De aankondiging dat Cristiano Ronaldo een transfer naar vv Vianen zou maken, werd ruim acht miljoen keer bekeken en honderdduizenden keren gelikt. "Dat is echt onze parel. Er zijn nu zes video's die meer dan één miljoen keer bekeken zijn", zegt Bogert.

De amateurclub heeft in een half jaar tijd meer volgers dan de meeste eredivisieteams. En dat allemaal zonder poespas, investeringen of strategieën. "Ik doe alles op mijn telefoon. Een video bewerken kost ongeveer tien minuten. Er zitten geen grote bewerkprocessen achter", zegt Bogert.

Het succesverhaal valt op bij andere clubs en bedrijven, in binnen- én buitenland. "Clubs uit Noorwegen, Ierland en Engeland volgen ons. Er zijn ook bedrijven die met ons willen samenwerken. Binnenkort krijgen we bijvoorbeeld een training van een nieuwe fitnesscoach, die plaats ik dan op het account."

Groter dan Ajax?

Alle aandacht zorgt ervoor dat vv Vianen inmiddels meer TikTok-volgers heeft dan bijvoorbeeld Vitesse of FC Groningen. FC Utrecht, met zo'n 99.000 volgers, zitten ze op de hielen.

Clubs als AZ, Feyenoord, PSV en Ajax, waarvan laatstgenoemde ruim 7 miljoen volgers heeft, lijken onmogelijk om in te halen. Maar dromen mag altijd: "Als ik met de club verbonden blijf, ga ik nog verder met het account. En dan? Geen idee. Misschien ooit wel groter worden dan Ajax, maar dat is nog heel ver weg", lacht Bogert tot slot.

Beeld: Didier Bogert

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.