Terug

Volg Hart van Nederland

Scootmobieler met lege accu urenlang 'vergeten', politie grijpt in

Scootmobieler met lege accu urenlang 'vergeten', politie grijpt in

nieuws

26 juli 2022, 22:26

Wat een retourtje Spijkenisse-Zuidland had moeten worden, mondde vrijdagmiddag voor een scootmobieler uit in een urenlang durend drama. De Spijkenisser strandde in Zuidland met een bijna lege accu en belde een speciale taxi. Maar die kwam niet opdagen...

Dat deelt wijkagent Lisette Scholte via haar Instagram-account. "Soms moet je voor de hulpverlening illegale dingen toestaan", schrijft ze bij een foto van de gestrande man. Omdat hij verlamd is en niet zelfstandig uit zijn scootmobiel kan komen, mag hij alleen door een speciale taxi worden vervoerd.

Geen tijd

Het toeval wil dat de man strandde voor de deur van een taxibedrijf. Daar kreeg hij een plekje in de schaduw en een kopje koffie, aldus de directeur van het taxibedrijf tegen AD. De directeur was ook degene die een verzoek indiende voor een speciale taxi, zegt hij tegen de krant. Maar die kwam niet opdagen en uiteindelijk bleek er helemaal geen melding van het ophalen van de man bekend.

De wijkagent weet: "Bijzonder vervoer was al om 17.00 gebeld en om 21.30 hadden ze nog steeds geen tijd." En dus besloten zij en haar collega's dat de man onder toezicht van de politie in een 'normaal' taxibusje mocht worden geladen. "En hem naar huis brengen."

Beeld: Wijkagent Zuidland-Simonshaven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.