Terug

Volg Hart van Nederland

Scheidsrechter Bas Nijhuis vanaf deze week door het leven als 'babs'

Scheidsrechter Bas Nijhuis vanaf deze week door het leven als 'babs'

nieuws

21 apr 2022, 14:08

Een opmerkelijke switch voor de bekende internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis: hij gaat voortaan door het leven als Babs. Dat wil zeggen, buitengewoon ambtenaar burgelijke stand ('Babs'). Verliefde stelletjes kunnen Nijhuis dan ook zomaar voor het altaar gaan tegenkomen, zo vertelt hij in de ochtendshow 'Ook Goeiemorgen' op Radio Veronica.

Nijhuis voltrekt deze week zijn eerste huwelijk. "Eigenlijk zou het al eerder zijn, maar door de corona is alles verplaatst. Maar deze week gaat het gebeuren, dus ik ben echt heel benieuwd." Wie hij in het huwelijksbootje gaat laten stappen, is nog een verrassing.

'Ik denk dat er veel gefloten wordt'

Om trouwambtenaar te worden, heeft Nijhuis een speciale cursus afgelegd. "Ik heb les erin gehad hoe je het moet doen, want je hebt natuurlijk geen flauw idee hoe zoiets gaat." Hij moest dan ook ineens over allerlei zaken gaan nadenken, zoals wat voor toga hij moet dragen. "Ik kreeg al bericht van de gemeente daar van: wat voor maat heeft u? Ik zeg: ik zou het bij God niet weten, ik heb nog nooit een toga aangehad. Toen moest ik mijn lengte doorgeven en toen was het: oh, dan heeft u maat één of twee, weet je wel."

De scheidsrechter verwacht in zijn speech hier en daar nog zeker een paar voetbalreferenties te maken. "Ik denk wel dat er veel gefloten word", zegt hij lachend. "Ik hoop niet dat er dingen worden gezongen zoals in het stadion, maar ik hoop wel dat het een feestje wordt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.