Terug

Volg Hart van Nederland

Reuzenpenisplant trekt veel bekijks tijdens bloei, maar er zit wel een luchtje aan...

nieuws

28 feb 2023, 23:34

Euforie in Leiden! Want daar bloeit de bijzonder stinkende reuzenpenisplant 'Amorphophallus Gigas', oftewel de 'vormloze, reusachtige fallus'. De uit Indonesië afkomstige plant bloeit voor de allereerste keer in Nederland.

Niet veel botanische tuinen hebben deze soort. Vorig jaar bloeiden er in Hortus Botanicus Leiden al wel twee andere soorten, maar dat de Amorphophallus Gigas nu openklapt is uniek. Het is de grootste die ze in Leiden ooit gezien hebben: hij is maar liefst 3,5 meter lang. De metershoge plant trekt daarom ook veel bekijks.

'Nooit wennen aan de geur'

Net als de andere penisplanten stinkt ook deze versie van de fallusvormige knoeperd enorm. Maar dat weerhoudt de bezoekers er dus niet van om te komen. Dat ziet ook kaschef Rogier van Vught. Maar hij ruikt het vooral: "Aan deze geur raak je nooit gewend. Een vismarkt... een openbaar toilet... Ik weet niet wat het is maar het is echt heel vies."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.