Terug

Volg Hart van Nederland

Regio-omroep dist collega's bij publieke omroep: 'Kan iemand de NOS even aanwijzen waar Emmen ligt?'

Regio-omroep dist collega's bij publieke omroep: 'Kan iemand de NOS even aanwijzen waar Emmen ligt?'

Entertainment

30 jan 2023, 20:44

RTV Drenthe maakt maandagavond de tongen los op Facebook. De regio-omroep plaatste een post naar aanleiding van een foutje van de NOS, de nieuwsorganisatie die net als RTV Drenthe onder de publieke omroep valt. Met een knipoog wijzen ze de NOS erop dat Emmen toch echt in Drenthe ligt en niet in Flevoland...

Het ging namelijk mis bij een landkaartje in een item over een pasgeboren olifantje in Wildlands, een dierentuin in Emmen. Op dat kaartje heeft de NOS de stad per ongeluk in Flevoland geplaatst. Mogelijk heeft iemand de plaats verward met Emmeloord (wat wél in Flevoland ligt).

Bij de post schrijft RTV Drenthe, uiteraard met een knipoog: "Zojuist op TV. Kan iemand de NOS even aanwijzen waar Emmen ligt? Of Omroep Flevoland, gefeliciteerd met het olifantje in jullie Wildlands..."

De tekst gaat verder onder de Facebookpost:

Reacties

Onder de post staat een groot aantal reacties. Veel mensen kunnen er wel om lachen. Berend schrijft: "Ach ja, het ligt dicht bij Amsterdam volgens de Amerikanen". Vlak daaronder zegt Joël: "NOS staat voor Niet Ontzettend Slim." Peter doet ook een duit in het zakje, met een uitzinnig lachende emoji aan het einde van zijn zin schrijft hij: "Alles boven Zwolle kennen ze blijkbaar niet meer."

Andere reacties zijn van een wat bozer karakter. Margreet vindt dat de NOS zich moet gaan schamen: "Nederland bestaat uit meer plaatsen dan Amsterdam, Hilversum, Rotterdam en Den Haag." Laura denkt dat de fout is gemaakt door een beginnende journalist: "De stagiaire heeft vast geen topografie gehad op school."

Omroep Flevoland reageert ook in de comments, ze gaan sportief met het foutje om. "We komen vaak in Noordoostpolder, maar hebben daar nog nooit een kudde olifanten gespot." De NOS is op moment van schrijven nog niet gespot tussen de bijna 200 andere comments.

Opvallende fragmenten in de media worden iedere dag besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.