Terug

Volg Hart van Nederland

Paasstol fors duurder, halen Nederlanders hem nog in huis?

Paasstol fors duurder, halen Nederlanders hem nog in huis?

nieuws

15 apr 2022, 07:23

Wie zijn paasontbijt compleet wil maken met een paasstol, gaat dat dit jaar waarschijnlijk merken in de portemonnee. Zowel banketbakkers als industriële bakkers zien dat hun werk de afgelopen tijd duurder is geworden, en dat werkt door naar de consument. Dat schrijft NU.nl. Toch denken de bakkers niet dat Nederlanders de paasstol nu laten liggen.

Bakken is de afgelopen maanden op alle fronten duurder geworden, aldus NU.nl. De al hogere prijzen voor tarwe zijn door de oorlog in Oekraïne alleen maar harder opgelopen. Daarbovenop komen ook nog eens hoge energiekosten, duurdere verpakkingen en hogere transportprijs.

"Een paasstol maken is dus veel duurder dan vorig jaar", concludeert voorzitter Wim Kannegieter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij. De NVB-bakkers bakken zo'n 85 procent van het brood dat in Nederland gegeten wordt en leveren hoofdzakelijk aan supermarkten, maar ook aan bedrijven en horeca.

Supermarkt bepaalt uiteindelijk

Dat het maken van een stolletje duurder wordt, betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat consumenten dit zullen merken aan de kassa. Hoe groot die stijging is, hangt van de supermarkt af. "Een supermarkt kan denken: op basis van de paasstol wil ik mensen trekken, zodat ze de rest van het paasontbijt erbij kopen", aldus Kannegieter.

Onderstaande reportage over de effecten van de inflatie voor Nederlanders was eerder te zien in Hart van Nederland.

Inflatie stijgt naar 12 procent: bijna 80 procent voelt het in portemonnee
1:43
Inflatie stijgt naar 12 procent: bijna 80 procent voelt het in portemonnee

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.