Terug

Volg Hart van Nederland

Opmerkelijk beeld: meteoorinslag gefilmd vanaf luchthaven

Opmerkelijk beeld: meteoorinslag gefilmd vanaf luchthaven

nieuws

23 mei 2023, 20:09

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is een meteoriet. De kans dat dit in Nederland gaat gebeuren is klein maar in Australië zagen inwoners het met eigen ogen. Als klapper op de vuurpijl is de meteorietinslag ook nog vastgelegd op beeld.

Cameratoezicht vanaf de luchthaven in het Cairns laat zaterdagnacht een groen, blauwe vuurbal zien die door de lucht boven Noord-Queensland vloog. Volgens Breaking Aviation News & Videos zagen inwoners van de Australische stad de meteoor zaterdagavond iets na 21.22 uur groter worden terwijl deze richting de aarde kwam.

Onverwachts bezoek

Het is nog onbekend waar de vuurbal precies neerstortte maar volgens inwoners van het stadje Croydon voelden ze de explosie en hoorden ze een harde knal.

Astrofysicus en professor aan de Universiteit van Queensland, Tamara Davis, zei tegen Brisbane Times dat het misschien een "rogue meteor" was. Hier bedoelt ze mee dat het niet voorspeld was door experts.

Beeld: Breaking Aviation News & Videos

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.