Terug

Volg Hart van Nederland

Ontvoerd Legobeeld Hazes duikt op in Friese Oldeberkoop, blijkt stunt oudejaarsvereniging

nieuws

31 dec 2021, 23:50

Het mysterie van de verdwenen Lego-versie van Andre Hazes is ontrafeld. Het beeld dat sinds afgelopen maandag van de Dam in Amsterdam verdween is meegenomen door grappenmakers uit het noorden van het land. En ze onthullen zichzelf met trots.

Het is de Friese oudejaarsvereniging De Geitefok gelukt om het beeld uit de hoofdstad te halen. Het loodzware object is een ware publiekstrekker op de Dam en trok daarmee ook de aandacht van de Friezen. "We hadden niet verwacht dat het zou lukken. We zijn er een paar keer heengereden om te kijken wanneer het rustig was", legt Geitefok-voorzitter Jan-Bart Hof uit.

Optillen en wegwezen

Op beelden is te zien dat meerdere mannen het beeld optillen en het busje intillen. "Het ging eigenlijk heel goed. Het beeld weegt ongeveer 80 kilo, maar met vier man was het te doen", vertelt hij.

Op hun Facebookpagina schrijft de organisatie met de stunt aandacht te willen vragen voor de zware coronatijd die Nederland al bijna twee jaar in zijn greep houdt. Ook zitten er veel fans in de groep van de welkbekende volkszanger. “Met bloed, zweet en tranen zwoegen we ons door deze crisis. Het water staat de ondernemers aan de lippen en het zorgpersoneel werkt zich uit de naad”, schrijft de organisatie op Facebook. “We hopen dat 2022 voor iedereen een beter jaar wordt en dat we eindelijk afscheid kunnen nemen van alle vervelende maatregelen”, aldus de organisatie

Meerdere diefstallen

Het uitvoeren van een oudejaarsstunt is een oude Friese traditie. Met de stunt wil de club aandacht vragen voor het dorp of de vereniging. Ondertussen kennen de mannen van de organisatie al een beetje Amsterdam, want een aantal jaren geleden wisten de jongens de Olympische ringen uit het Olympische Stadion in Amsterdam te ontvreemden.

Ook haalde de organisatie de metershoge bal uit de voortuin van het hoofdkantoor van de KNVB. Beide stunts werden later netjes teruggebracht en dat geldt ook voor het beeld van Hazes.

Hazes keert terug

"We gaan Hazes zo snel mogelijk terugbrengen. En ook nemen we voor de stichters van het beeld een mooi geschenk mee uit het noorden. We zullen hem ook mooi oppoetsen", vertelt Hof aan Hart van Nederland.

Vanavond rijdt de Friese organisatie trots rond met het beeld als paradepaard. "We rijden momenteel rond met Hazes en de mensen van het dorp vinden het fantastisch".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.