Terug

Volg Hart van Nederland

Ontsnapte Ruinerwold-zoon vroeg al een maand vergeefs om hulp

Ontsnapte Ruinerwold-zoon vroeg al een maand vergeefs om hulp

nieuws

13 okt 2022, 07:12

Israel van Dorsten ontsnapte precies drie jaar geleden uit de boerderij in Ruinerwold waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. Nu blijkt dat hij een maand lang vergeefs om hulp heeft gevraagd bij meerdere instanties. Dat schrijft hij in zijn boek Wij waren, Ik ben. Weg uit Ruinerwold dat vandaag verschijnt, zo meldt het AD.

Toen hij in 2019 besloot dat dit leven zo niet langer verder kon, probeerde Israel in contact te komen met de politie, Veilig Thuis en het welzijnswerk in Ruinerwold. Op een anonieme melding bij de politie, de instantie waarover zijn vader altijd had gezegd dat ze alles kapot maakten als ze hen zouden ontdekken, kwam geen antwoord. Enkele weken daarna stuurde hij nog een bericht, nu niet anoniem. Hij kreeg het verzoek het algemene nummer te bellen om nadere vragen te beantwoorden.

Ook Veilig Thuis, een organisatie die speciaal hulp biedt voor familieproblemen kon hem een paar dagen later niet helpen. Zij verwezen hem door naar het welzijnswerk De Wolden. Op een lange e-mail aan hen waarin hij zijn situatie uitlegde, kreeg Israel het bericht terug dat ze overdag graag fysiek een afspraak wilden maken voor een eerste gesprek. Iets wat nu juist onmogelijk was gezien de streng gecontroleerde wereld van zijn vader waarin hij gevangen zat.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.