Terug

Volg Hart van Nederland

NS werft Brabanders, Limburgers en Tukkers in hun eigen taal tijdens carnaval

NS werft Brabanders, Limburgers en Tukkers in hun eigen taal tijdens carnaval

nieuws

16 feb 2023, 10:16

Komde gij werke bij NS? Kinne de miense bie dich as kóndektäör terech veur ‘n sjoon reis? Deze teksten kun je de komende dagen tegen gaan komen in de communicatie van de NS. Ter gelegenheid van carnaval communiceert de spoordienst in het Brabants, Limburgse en in het Twents.

De NS is naarstig op zoek naar personeel en doet dat deze carnaval onder de slogan #NSisdeBOB. "Dat willen we blijven en dus zoeken we veel mensen", schrijft de NS op hun website. Om mensen op het spoor te komen, communiceren ze rondom carnaval daarom in het Brabants, Limburgs en Twents.

Vakatures kiekn

Om de vertalingen op de rails te krijgen heeft de NS hulp gekregen van Veldeke Limburg, Huis van de Kunsten en Erfgoed Brabant. Het heeft ook verschillende websites in het leven geroepen. Zo kunnen Brabanders terecht op KomdegijwerkenbijNS.nl, kunnen Limburgers naar WirkebieNS.nl. Mensen uit Twente kunnen vakatures kiekn op Wearknbiens.nl.

Tijdens het carnavalsweekend zal de NS extra lange treinen in gaan zetten tussen Breda en Rotterdam. Ook zullen er meer treinen rijden dan normaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.