Terug

Volg Hart van Nederland

Nicky verdient geld met het opduiken van golfballetjes: 'Ik kom op de mooiste banen ter wereld'

Sport

12 juli 2022, 22:50

Al van jongs af aan verzamelt Nicky Dörfel golfballetjes. Naar eigen zeggen is die hobby inmiddels uit de hand gelopen. En hoe. Nicky is inmiddels eigenaar van een bedrijf dat in binnen- en buitenland golfballen uit het water vist. "Ik kom op de mooiste golfbanen ter wereld", zegt hij dinsdag tegen Hart van Nederland.

Zo'n miljoen golfballen vissen Nicky en zijn team uit de vijvers en meren die zich op de (inter)nationale golfbanen bevinden. Gewapend met een duikuitrusting en netjes om de golfballen in op te vangen, springen de duikers het water in. Op zoek naar balletjes die bestemd waren voor een hole in one, maar tragisch hun Waterloo vonden in het water. "Wij vroegen ons al af hoe we die balletjes uit het water moesten halen", zegt Ad Jacobs, de eigenaar van golfbaan De Turfvaert in Rijsbergen.

Voor Jacobs was het bedrijf van Nicky een mooie uitkomst. "Hij kwam hier zelf aankloppen met het verzoek of hij hier ballen kon komen opduiken. Voor mij was het totaal onbekend, maar het bevalt uitstekend."

Twee doelen

Het opduiken van de golfballetjes dient eigenlijk twee doelen. Allereerst zit er een business in: de ballen worden, zodra ze zich weer op het droge bevinden, op merk, kwaliteit en model geselecteerd. Vervolgens worden ze in de webshop van het bedrijf van Nicky weer verkocht aan particulieren.

Daarnaast dienen de duiken van Nicky ook het milieu. "Als een golfbal lang in het water ligt, klapt-ie op een gegeven moment open. Dan kan het honderd tot duizend jaar duren voordat hij vergaan is", weet Nicky. "De bal laat plastic deeltjes achter in het water die schadelijk zijn voor het milieu."

Gevaar op de loer

Op zonnige dagen als dinsdag is het voor Nicky goed toeven op de golfbaan. Al ligt er ook gevaar op de loer. "Wij duiken in de waterhindernissen en liggen soms in de slaglijn. Dan is het goed opletten dat je geen bal tegen je hoofd krijgt."

Dagelijks vindt Nicky duizenden misgeslagen balletjes in het water, maar zelf zou hij het niet veel beter kunnen. Althans, nóg niet. "Ik ben zelf pas net begonnen met mijn golflessen, dus binnenkort kan ik zelf de baan in om een bal kwijt te slaan in het water", lacht hij tot slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.