Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk nog meer Transavia-reizigers gedupeerd, dit keer door onoplettende vogel

Mogelijk nog meer Transavia-reizigers gedupeerd, dit keer door onoplettende vogel

Dieren

5 mei 2023, 14:19

Luchvaartmaatschappij Transavia is nog verder in de problemen gekomen, dit keer dankzij een vogel. Transavia heeft al te kampen met een tekort aan vliegtuigen, met duizenden gedupeerde reizigers als gevolg, en nu is er één van de toch al schaarse vliegtuigen uit de lucht omdat een vogel donderdag recht de motor invloog.

"De vogel ging dwars door de motor. Het toestel wordt nu gecontroleerd en het kan impact hebben", zegt een woordvoerder van Transavia tegen ANP. "We zijn bezig met het verhogen van de reservecapaciteit, precies voor dit soort gevallen. Normaal gesproken heb je een extra vliegtuig achter de hand, maar dat is nu veel minder het geval."

Zonder eventuele problemen door de botsing met de vogel komt Transavia nu al acht vliegtuigen tekort. Hoe dat komt, zie je hieronder:

54 vluchten deze maand geannuleerd

Door het tekort aan toestellen moest Transavia vanaf deze week tot het eind van de maand 54 vluchten uit het vluchtschema halen. Dat zijn maar liefst tienduizend stoelen. Hoeveel reizigers daardoor gedupeerd zijn, wilde de vliegtuigmaatschappij uit 'concurrentieoverwegingen' niet kwijt.

15.000 passagiers gedupeerd

De NOS berekende eerder al dat in de voorgaande week 15.000 passagiers geraakt werden door annuleringen. Door de meivakantie is het aannemelijk dat er deze maand nog veel meer reizigers gedupeerd zijn. "We proberen zo veel mogelijk mensen om te boeken. Voor een deel lukt dat ook wel, maar we moeten ook mensen teleurstellen", aldus de woordvoerder.

16 mei is 'D-day'

Ook in de zomer dreigen er vluchten uit te vallen. Mensen die een reis hebben geboekt zitten tot 16 mei in spanning: dan zullen reizigers wiens vlucht niet doorgaat op de hoogte worden gesteld.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.