Terug

Volg Hart van Nederland

'Minderjarigen komen via flitsbezorgers kinderlijk eenvoudig aan sigaretten'

nieuws

20 feb 2023, 16:49

Voor minderjarigen is het kinderlijk eenvoudig om aan sigaretten te komen via de zogeheten flitsbezorgers. Daar waar restaurants en cafés geen sigaretten meer mogen verkopen, zien Getir, Flink en Gorilla's dit als een gat in de markt. Dat blijkt na onderzoek van Radar.

Het consumentenprogramma liet een dertienjarige negen keer tabak sigaretten bestellen bij een flitsbezorger. Maar liefst acht keer werden de peuken bezorgd, zonder dat er een identiteitsbewijs werd gecontroleerd.

Vergunningenstelsel

Volgens longarts en activiste tegen de tabaksindustrie Wanda de Kanter is de uitkomst van het onderzoek duidelijk, zegt ze tegen Radar: "Dit betekent dus dat onze kinderen, waar ze ook zitten, tabak kunnen laten bezorgen. Ik neem het de distributeurs niet eens zo kwalijk; de overheid moet zorgen dat er een vergunningenstelsel komt."

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.