Terug

Volg Hart van Nederland

Straat kleurt wit na 'meelexplosie’ bij bakkerij in Hoogerheide

Straat kleurt wit na 'meelexplosie’ bij bakkerij in Hoogerheide

nieuws

16 sep 2022, 18:00

Voor de chauffeur van een meelleverancier was afgelopen donderdag een werkdag om niet snel te vergeten. Het centrum van het Brabantse Hoogerheide werd op zijn kop gezet door een enorme witte wolk van meel.

Normaal gesproken is het vaste prik om de bakkerswinkel twee maal per weekte te voorzien van meel en bloem, dat door een slang wordt gepompt. Maar omdat de slang niet goed was vastgemaakt aan de silowagen, in combinatie met de grote druk, schoot zo'n vijfhonderd kilo meel over de gehele straat, waardoor het winterlandschap wel érg vroeg kwam dit jaar. "Ik stond in de winkel en ik zie opeens een enorme wolk voorbij komen. Het leek wel kerst. Alles was wit!", vertelt Joyce Verdult van bakkerij Wilbrink.

Explosie gaat viral

De chauffeur van de silowagen raakte niet gewond, maar er belandde wel een groot pak witte poeder bovenop hem. Een beveiligingscamera legde de explosie vast op een video die inmiddels al meer dan 40.000 keer is bekeken op sociale media. Een dag later kan eigenaar Joyce Verdult lachen om wat er voor haar zaak heeft afgespeeld. Sterker nog: er zijn over het witte verschijnsel al talloze grappen gemaakt. "Het was ons een meel(ig) dagje wel vandaag en u hoeft ons niet te meel(en) want we hebben al meel zat", grapt ze op Facebook.

Gladheid

Vanwege het meelincident is de weg enige tijd afgesloten geweest en moest het wegdek schoongemaakt worden door een speciale schoonmaakdienst van de gemeente. Doordat de weg glad werd vanwege de vermenging met meel en water heeft het de hele middag geduurd voordat de weg weer vrij was voor verkeer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.