Terug

Volg Hart van Nederland

Koninklijke familie sliep nacht voor koningsdag 'gewoon tussen het klootjesvolk'

Entertainment

29 apr 2022, 09:02

Wat zijn ze toch gewoon gebleven, 'onze' koninklijke familie. De nacht voor Koningsdag sliepen ze in Maastricht niet in één of ander chique hotel, maar in een Van der Valk-hotelletje langs de A2, pal tegenover een grote bouwmarkt.

Volgens Frans Willem Cox, directeur van de bewuste Van der Valk-vestiging, voelde de koning zich helemaal thuis. "Van der Valk is er voor iedere Nederlander, dat gevoel straalde hij wel uit", vertelt hij trots in De Telegraaf.

De koninklijke overnachting was voor hem de 'dag die hij wist dat zou komen', want de overnachting stond al sinds 2020 in de planning. Toen ging het hele Oranjefeest niet door vanwege de coronacrisis. Maar de geplande logeerpartij is al die tijd strikt geheim gebleven. "Slechts twee, drie mensen wisten het. Ook ons personeel was compleet verrast. Degenen die vrij hadden, baalden natuurlijk stevig. Ze hadden er allemaal bij willen zijn", zegt Cox.

Gewoon tussen het klootjesvolk

Wie er wel bij was, is hotelgast Mike Verweij. Hij en zijn gezin waren in Maastricht voor een korte vakantie en keken hun ogen uit toen woensdagochtend ineens de koninklijke familie de lobby binnen wandelde. Zijn vrouw is de koning nog gaan feliciteren met zijn verjaardag, vertelt hij. "Hij slaapt gewoon tussen het klootjesvolk, geweldig toch?"

Een dag later vertelt Mike bij 538 hoe het eraan toe ging. "We zaten in de lobby en zagen eerst andere familie van de koning voorbijkomen, echt pareltjes, mooie dames", vertelt hij. "Toen kwam Màxima naar beneden, ze zei nog 'Goedemorgen!'. Ik wil geen groupie zijn, maar als het voor je neus gebeurt is het toch wel leuk."

Volgens hotelmedewerkers zat de koninklijke familie ook gewoon aan het ontbijtbuffet de volgende ochtend, vertelt Mike. "En 's avonds nog even lekker aan de bar."

Drankje gedaan

Dat de koning zo gewoon is gebleven, viel Cox ook op. Hij heeft dinsdagavond zelfs nog een drankje gedaan met de koning. "Hij was zeer belangstellend. Vroeg hoe we hier in Limburg de coronatijd hadden doorstaan. Hij maakte een erg ontspannen indruk, leek zich helemaal thuis te voelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.