Terug

Volg Hart van Nederland

Kat rijdt kilometers mee in grille van auto

Kat rijdt kilometers mee in grille van auto

Dieren

27 feb 2023, 22:30

Een kat uit Ede werd maandag door een automobilist zo'n 20 kilometer van zijn huis gevonden in de grille (de neus) van een auto. De bestuurder, meneer Pranger, kreeg pas door dat er iets mis was toen een andere automobilist hem staande hield. "Gelukkig had ik niet al 80 kilometer gereden, dan was de grille enorm heet geweest", blikt hij terug op het opmerkelijke moment.

Meneer Pranger en een vriend van hem waren die dag samen aan een auto aan het sleutelen in een garage in Ede. Als ze besluiten weg te gaan, stappen ze nietsvermoedend het voertuig in. Wanneer ze er ongeveer 20 kilometer op hebben zitten, worden ze ingehaald door een andere automobilist, die ze vervolgens laat stoppen. Pranger denkt dat de bestuurder hem wil wijzen op iets anders wat kapot is aan zijn auto. Maar dan hoort hij hem zeggen: "Er zit een kat in je grille."

Miauwen

Wanneer Pranger en zijn vriend gaan kijken, zijn ze stomverbaasd. Tussen de de grille prijkt inderdaad de vacht van een rooie kat. Het beestje begint direct te miauwen als hij de verblufte gezichten ziet. "Hij zat inderdaad voor in de auto, in de grill. Er stak een pootje uit", laat Pranger aan Hart van Nederland weten.

De kat, die Vos blijkt te heten, heeft die dag het geluk aan zijn zijde. Niet alleen wordt hij op tijd ontdekt zodat hij geen verwondingen overhoudt aan de grille, de vriend van Pranger blijkt ook nog eens automonteur te zijn. Hierdoor kunnen ze Vos snel verlossen uit de benarde positie. Door zijn chip kunnen zijn baasjes worden opgespoord en worden ze weer snel herenigd met hun baldadige viervoeter.

'Kunnen erom lachen'

Bianca van de Craats is de eigenaar van het beestje. "Ik zat op het werk en werd opgebeld door de dierenambulance. Ik schrok natuurlijk even", zegt ze tegen Hart van Nederland. "Gelukkig zei ze al vrij snel dat hij waarschijnlijk in orde was en dat hij in de grille van een auto zat. Hij kon niet meer terug en achteruit. Gelukkig is er iemand geweest die ze erop heeft gewezen."

Vos is gelukkig in orde en inmiddels weer thuis. "Het is een heel avontuur geweest voor hem", zegt Van de Craats. "Toen ik aankwam, zat hij in een bak. Hij moest natuurlijk erg miauwen. We hebben hem moeten poetsen. Dit is natuurlijk wel even in de gezinsapp gegooid. We kunnen er gelukkig allemaal erg om lachen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.