Terug

Volg Hart van Nederland

Kapperszaak beklad omdat vrouwen meer betalen voor knipbeurt

Kapperszaak beklad omdat vrouwen meer betalen voor knipbeurt

nieuws

22 apr 2022, 21:12

Bij kapperszaak Styled in Utrecht betalen vrouwen meer voor het knippen van hun haar dan mannen en daar is een anonieme activist het duidelijk niet mee eens. Voor de tweede keer is de muur van de kapperszaak beklad: "Gender based prices are sexist."

Oftewel: prijzen gebaseerd op geslacht zijn seksistisch. Dat staat in zwarte graffiti op de muur van de kapperszaak in Transwijk. Mede-eigenaar Rudy is het niet eens met dat statement. "Tussen het knippen van een mannenhoofd en vrouwenhoofd zit nu eenmaal een verschil", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Tenzij je het kapsel hebt van Ellie Lust. Dan ben je dezelfde tijd kwijt qua knippen."

55 procent van de kappers dezelfde tarieven

Rudy zegt dat alle kappers andere prijzen voor vrouwen hanteren. Maar volgens onderzoek van kappersbranche ANKO uit 2020 klopt dat niet: 55 procent van de kappers heeft dezelfde tarieven voor mannen en vrouwen. Dat is niet zo gek, want in 2020 oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat kappers geen prijsonderscheid mogen maken op basis van geslacht.

Dat betekent niet dat iedereen precies dezelfde prijs moet betalen voor een bezoekje aan de kapper. De prijs mag namelijk nog wel verschillen op basis van bijvoorbeeld de duur van een knipbeurt.

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.