Terug

Volg Hart van Nederland

Jeff Bezos bestelt gigantisch superjacht in Alblasserdam

Jeff Bezos bestelt gigantisch superjacht in Alblasserdam

nieuws

7 mei 2021, 15:52

Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, laat een nieuw superlang luxueus zeiljacht in Alblasserdam bouwen. Het schip moet 127 meter lang gaan worden en is daarmee het langste superjacht dat in Nederland is gebouwd.

Dat staat te lezen in een nieuw boek dat deze week is uitgekomen. De driemaster wordt gemaakt door de Zuid-Hollandse scheepsbouwer Oceanco, dat vorig jaar ook al de 110-meter lange 'Jubilee' te water liet. Het zou een van de 'mooiste zeiljachten die out hebben bestaan' moeten worden, maar meer dan dat is nog niet bekend.

Helikopterplatform

Naast deze superjacht heeft Bezos ook een kleiner ondersteuningsjacht met helikopterplatform besteld. In het boek wordt beschreven dat de nieuwe vriendin van Bezos een helikopterpiloot is en dat hij zelf ook begonnen is met vlieglessen.

Ook al is Bezos de rijkste man op aarde, zal dit jacht pas zijn eerste eigen schip worden.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.