Terug

Volg Hart van Nederland

Hondsbrutale dieven stelen waardevolle oorlogsmonumenten uit tuin Airborne Museum

112

9 mrt 2023, 20:17

Het Airborne Museum in Oosterbeek is dinsdagancht de dupe geworden van diefstal. Uit de tuin van het museum werden twee oorlogsmonumenten gestolen. De bronzen beelden van een adelaar en een parachutist, samen zo'n honderdduizend euro waard, stonden daar om de slachtoffers van de Slag om Arnhem te herdenken.

Volgens Ronnie Weijers, directeur van het Airborne Museum, hebben de hondsbrutale dieven het goed voorbereid, vertelt hij aan Hart van Nederland: "Ze hebben de camera's, die heel hoog hangen, weten weg te draaien, zodat we ze uiteindelijk tijdens de daad niet in beeld hebben. Ze hebben in ieder geval twee bronzen beelden meengenomen."

De museumdirecteur gaat ervan uit dat de beelden gestolen zijn vanwege de waarde van het brons. Hij schat de waarde op ongeveer honderdduizend euro en vreest dat de beelden inmiddels al omgesmolten zijn.

In onderstaande video vertellen betrokkenen en bezoekers van het museum over de diefstal:

Hondsbrutale dieven stelen waardevolle oorlogsmonumenten uit tuin Airborne Museum
1:48
Hondsbrutale dieven stelen waardevolle oorlogsmonumenten uit tuin Airborne Museum

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.