Terug

Volg Hart van Nederland

Speurhond Mia vindt vermiste man (93) in moeras: 'Lag al 24 uur op zijn rug in het water'

Speurhond Mia vindt vermiste man (93) in moeras: 'Lag al 24 uur op zijn rug in het water'

112

14 aug 2023, 17:30

De politie in Zwolle maakte zich maandag veel zorgen om een vermiste man. De 93-jarige man was slecht ter been en spoorloos verdwenen. Daarom werd de hulp van speurhond Mia ingeschakeld, die hem snel op het spoor kwam.

"Zijn scootmobiel, telefoon en bril stond of lagen allemaal in zijn woning. Voldoende redenen om bezorgd te zijn over het welzijn van deze meneer", schrijft Politie Speurhonden op Facebook. "Meneer is niet goed ter been, zodoende werd in de woning en de directe omgeving door de politie en familie gezocht." Later werden zelfs een droneteam ingezet en een Burgernet-melding uitgestuurd, maar ook dat mocht niet baten.

Honden worden niet alleen ingezet om mensen te vinden! Vattenfall gebruikt ze ook om te lekkages te vinden:

Unieke pilot: speurhonden vinden lekkages in stadsverwarmingsnetwerk
2:07
Unieke pilot: speurhonden vinden lekkages in stadsverwarmingsnetwerk

Onbegaanbaar gebied

De woning van de man grenst aan een groot gebied met uiterwaarden, dus besloot de politie om Lia en Mia in te schakelen. Mia, de speurhond, pakte meteen een spoor op aan de rand van de tuin van de man. "Daar kwamen zij terecht in een moerasgebied."

"Maar Mia twijfelde geen moment en trok Lia door het bijna onbegaanbare gebied om te stoppen bij de vermiste man. Ondanks dat de man er al bijna 24 uur op zijn rug in het water lag was hij nog goed aanspreekbaar."

De man vertelde de agenten dat hij een stuk was gaan lopen omdat er harde muziek werd gedraaid in de omgeving, maar hij struikelde over een omgevallen boom. De man mankeerde niks, maar had wel onderkoelingsverschijnselen.

"Lia en Mia hebben beiden een nat en modderig pak gehaald en mochten thuis alleen naar binnen na de grondige schoonmaakbeurt!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.