Terug

Volg Hart van Nederland

Helmondse hiphop oma's gaan voor goud op internationaal danstoernooi

nieuws

5 feb 2023, 09:17

Zit er in jouw oma of moeder een verborgen hiphopdanser die niet kan wachten om zichzelf te laten zien? Dat lijkt misschien een ver-van-je-bed-show maar het zou zomaar eens kunnen. En al helemaal als ze uit Helmond komt. De negenkoppige dansgroep 4 Ever Young doet zaterdag namelijk mee aan een internationaal hiphoptoernooi in Maastricht. En al zijn het geen groene blaadjes meer, ze bloeien als nooit tevoren.

Na een stoomcursus van drie maanden hiphoppen de dames er zaterdag tijdens het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2023, er flink op los. De 60-plussers deden al langer aan Zumba maar ze hadden zich niet eerder aan hiphop gewaagd. Het was direct een enorm succes: "Ontzettend leuk om te doen, om op onze leeftijd dit nog te doen, dat verwacht niemand toch?"

Tijdens het toernooi danst de groep tegen vier andere dansgroepen in de categorie 'parents'. Maar wie denkt dat ze ingedeeld zijn bij hun leeftijdsgenoten, heeft het mis. Die zijn er namelijk niet. De dansende dames nemen het daarom op tegen deelnemers die soms wel vier decennia jaar jonger zijn.

Trots

Danslerares Veronique Hessing is natuurlijk beretrots op haar hiphopgroep: "Ze hebben het allemaal top gedaan, nooit verwacht dat ze het met zoveel energie hebben gedaan". En dat niet alleen, ze vindt het ook nog eens erg leuk om de dames te trainen: "Ze zijn zo enthousiast, het zijn net kinderen", laat Veronique trots aan Hart van Nederland weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.