Terug

Volg Hart van Nederland

Helmond doet gooi naar het wereldrecord 'langste waslijn met sokken'

nieuws

3 apr 2022, 21:46

Dit weekend zijn in Helmond exact 100.519 sokken opgehangen aan een kilometers lange waslijn. Stichting 'Cultuur verbindt Helmond' hoopte met hun project 'n Oude Sok het wereldrecord 'Langste Waslijn met Sokken' te verbreken. Dat lukte net niet, maar er werd wel een kleine 24.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Het huidige wereldrecord staat op 6066 meter en is behaald in het dorpje Halverde in Duitsland. De waslijn op het Piet Blomplein in Helmond, bekend van de kubuswoningen, bleef steken op 5747 meter en 8 centimeter.

Nieuwe sokken

De opbrengst van de actie gaat naar de 2500 Helmondse kinderen die leven onder de armoedegrens, en naar Oekraïense vluchtelingen tot 18 jaar. Voor hen worden aan eind van de zomer verschillende activiteiten georganiseerd, zoals logeren in een kasteel.

"De coronaperiode heeft ons de armoede onder kinderen in Nederland nog meer laten realiseren. Veel kinderen kunnen nu bijvoorbeeld weer naar de Efteling, maar voor degenen onder de armoedegrens blijft het leven zoals het was," vertelt initiatiefnemer Tahné Kleijn.

Hoewel het overgrote deel van de sokken oud en versleten zijn, zijn er ook 20.000 nieuwe sokken aangeschaft voor de recordpoging. De organisatie schenkt het grootste deel hiervan na de recordpoging aan Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.