Terug

Volg Hart van Nederland

Hartje zomer, maar in Tilburg vaart Sinterklaas nu al op de Pakjesboot

Hartje zomer, maar in Tilburg vaart Sinterklaas nu al op de Pakjesboot

nieuws

18 juli 2022, 16:41

Bewoners en bezoekers van het Brabantse Tilburg moesten zich afgelopen weekend ongetwijfeld even in de ogen wrijven. Zij zagen daar zomaar een schip met Sinterklaas en zijn pieten drijven. Terwijl extreem hoge temperaturen nu voorkomen in heel Nederland, leek het wel een Sinterklaasintocht in Brabant.

De verklaring voor de komst van Sint en zijn pieten is simpel, zo bleek later. "Wij maken ieder jaar een Sinterklaasvideo", zegt voorzitter Renko Jager van Stichting Sinterklaas Loon op Zand over de Spaanse vloot op het Tilburgse water.

'Onbekende zus'

Net als ieder jaar maakt Renko ook in 2022 - in samenwerking met de gemeente - een nieuw Sinterklaasverhaal met zijn comité. Dit jaar niet over de Sint zelf, maar over zijn zus die vaart over de Middellandse zee. Het verhaal dit jaar heet 'De zus van Sinterklaas', dat gaat over een vooralsnog onbekend familielid van de goedheiligman. Maar zo'n film hartje zomer schieten, dat lijkt toch een raar plan. "We moesten shots opnemen die lijken alsof ze in Spanje zijn geschoten." Gelukkig voor Renko hadden de weergoden tot een prachtige dag besloten. "Dat zat fantastisch mee. Het was ook heel druk met fietsers, vanwege het mooie weer. We kregen allemaal positieve reacties", zo schetst hij de sfeer.

Rondleiding op het schip

Voor een kleine toeschouwer werd het sowieso een onvergetelijke dag. Een kind dat jarig was, kreeg op haar gezicht een enorme lach. "Ze mocht aan boord en kreeg een rondleiding op het schip. De pieten hebben haar in het zonnetje gezet." Dat alles vond plaats na het schieten van de videoclip.

Al met al is het toch een beetje vreemd, Sinterklaas met deze temperaturen. En wanneer het eindresultaat van de video van Renko en zijn comité te zien is? "De eerste aflevering is begin november. Dat zal nog wel even duren."

Beeld: Renko Jager

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.