Terug

Volg Hart van Nederland

Bijzonder! 84-jarige Harry en zijn vrouw Giem (79) halen zwarte band judo

Sport

15 mei 2023, 21:15

Met deze ouderen valt niet te sollen. Harry Go en Giem Go-Tan haalden op de gezegende leeftijd van 84 en 79 jaar de zwarte band judo, het hoogste niveau. "Bijzonder", stelt coach Kaisan Pleizier. "Maar een op de duizend mensen haalt ooit een zwarte band in de sport."

Giem en Harry doen het niet voor de eer van de uiterst bijzondere prestatie. "Ik train met veel plezier en daarom doe ik dit'', vertelt Giem. Haar man Harry vervolgt: "Ik vind het krijgen van de zwarte band eigenlijk een beetje te veel eer. Mijn doel van het sporten is om de natuurlijke afbouw een beetje af te remmen, maar dat is dan ook het maximale voor mij."

Coach Kaisan Pleizier is maar wat trots op 'zijn' topteam. "Harry en Giem zijn een voorbeeld voor andere ouderen, die niet zoveel meer bewegen. De zwarte band hebben Harry en Giem meer dan verdiend."

Examen aangepast

Volgens Pleizier is het bijzonder dat Harry en Giem de zwarte band behalen. "Slechts een op de duizend mensen die start met judo behaalt de zwarte band." Om dit voor Harry en Giem op hun leeftijd ook mogelijk te maken, heeft de Judobond het examen wel ietwat aangepast. Het echtpaar blijft er nuchter onder. Het diploma wordt niet thuis opgehangen. ''Het is geen Picasso", aldus het stel.

Hart van Nederland sprak de kersverse zwarte band-dragers en filmde ze tijdens een partijtje judo tegen elkaar:

Zwarte band op hoge leeftijd
1:15
Zwarte band op hoge leeftijd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.