Terug

Volg Hart van Nederland

Waarom wordt pedohandboek niet verboden? 'Ze spreken van jachtseizoen op kinderen'

Waarom wordt pedohandboek niet verboden? 'Ze spreken van jachtseizoen op kinderen'

112

29 mrt 2022, 19:37

Een digitaal handboek waar pedofielen tips en tricks delen over hoe je het beste een kind kunt misbruiken. Het bestaat écht. En het is niet verboden. Marcel Jeninga heeft er geen enkel begrip voor dat dat boek wettelijk gezien bestaansrecht heeft. Zijn dochter werd misbruikt en hij vecht nu voor een Europees verbod op het handboek. "Niet alleen voor mijn kind, maar ook voor anderen", zegt Jeninga dinsdag tegen Hart van Nederland.

Het zijn lastig te verteren onderwerpen die aan bod komen in dat zogeheten pedohandboek. In een duizend pagina's tellend manifest delen pedofielen met elkaar op gruwelijke wijze hoe een kind het beste kan worden misbruikt. "Er wordt bijvoorbeeld gesproken van een jachtseizoen op kinderen. Maar er staat ook een tekening van een hand in, die illustreert hoe ver je in een kind kunt gaan, zonder sporen achter te laten", vertelt Jeninga.

Misbruikt door buurman

Vanzelfsprekend grijpen die teksten Jeninga, die Stichting Strijd Tegen Misbruik oprichtte, enorm aan. Zijn dochter werd misbruikt door de buurman, juist aan de hand van de dingen die in het pedohandboek beschreven staan. Zeer cru, maar Marcel toonde zich strijdvaardig. Gewapend met de geprinte versie van het pedohandboek ging hij naar Brussel, vastbesloten om een verbod bij het Europees Parlement af te dwingen.

Bij die actie kreeg hij steun van Europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA) en Catharina Rinzema (VVD). Laatstgenoemde regelde zelfs dat tachtig collega-parlementariërs een brandbrief aan de Europese Commissie ondertekenden, bedoeld om een verbod zo snel mogelijk te bewerkstelligen.

Tijd voor actie

Brussel heeft het onderwerp dus op de radar, maar gek genoeg is het handboek in Nederland nog niet verboden. Er ligt al jaren een wet klaar, maar die moet nog worden doorgenomen en bekeken. "De overheid doet er niets aan. Het is echt tijd voor actie", vindt Jeninga.

Voorlopig zal Jeninga niet rusten. Zijn strijd tegen kindermisbruik is helaas nog lang niet gestreden. "Het thema kindermisbruik is taboe, er wordt niet over gesproken. Ik ben de enige die mensen wakker schud. Het verbod móet er komen, anders ga ik gewoon weer naar Brussel. Ik wil een wereldwijd verbod", zo klinkt het tot slot strijdvaardig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.