Terug

Volg Hart van Nederland

Frank is de absolute prijsvraagkoning: won bijna 250 keer in 12 jaar tijd

Frank is de absolute prijsvraagkoning: won bijna 250 keer in 12 jaar tijd

nieuws

1 dec 2021, 21:10

Heb jij vroeger wel eens meegedaan aan een slagzin-wedstrijd, maar viel je niet in de prijzen? Grote kans dat deze man er met de winst vandoor is gegaan: Frank Jager. In twaalf jaar tijd won hij 248 prijzen, van reizen tot televisies.

Met slagzinnen als 'Beleef dit Spaanse avontuur, geniet de geur van puur natuur' en 'Gun jezelf gewoon iets gekkers: proef die mini-snacks van Beckers', wist hij de harten van menig jurylid te veroveren. Voor de eerste zin won hij een geheel verzorgde reis naar Spanje en de tweede leverde hem een breedbeeldtelevisie op.

Hoe hij dit allemaal voor elkaar heeft gekregen doet Frank uit de doeken in zijn boek De Prijzenjager, dat deze maand uitkwam. Zo legt hij onder andere uit dat het belangrijk is om op te vallen. “Ik viel op door slagzinnen op papier, op karton, op hout en met een omvang van zo’n 30 bij 40 centimeter te maken”, vertelt hij aan Linda.nl. Was de slagzin voor een feestelijke gelegenheid? Dan zorgde Frank ervoor dat er bij zijn inzending slingers en ballonnen werden geleverd.

Zwarte lijst

En met succes. In een gemiddeld jaar won Frank 22 van de 33 wedstrijden waar hij aan meedeed. En dat viel ook de organisaties op, die hem op een zwarte lijst zetten.

Toch kon dat hem er niet van weerhouden mee te doen. Onder een andere naam bleef hij slagzinnen insturen. "Eerlijk vond ik het niet. Want als Johan Cruijff scoort en hij maakt een tweede, zeg je ook niet: die telt niet, want je hebt er al een gemaakt. Dus omzeilde ik die zwarte lijst een beetje.”

Met pensioen

Inmiddels is de 74-jarige Frank met 'prijsvraagpensioen', maar zijn pen heeft hij nog niet helemaal aan de wilgen gehangen. Als aandenken schreef hij zijn boek. “Het is een stukje cultureel erfgoed, nu het papieren tijdperk voorbij is.” Na al die jaren kan hij zich geen betere afsluiting wensen. “De prijs is ook dat ik in mijn eigen dorp in de boekhandel sta mijn boek te signeren. Dat is eigenlijk de mooiste prijs.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.