Terug

Volg Hart van Nederland

Examenstunt loopt uit de hand: 1650 leerlingen naar huis gestuurd

Examenstunt loopt uit de hand: 1650 leerlingen naar huis gestuurd

nieuws

22 apr 2022, 22:24

Leerlingen van het Twentse Carmel College in Oldenzaal hebben hun school vanochtend flink te grazen genomen met hun examenstunt. De school reageerde fel: ze hebben 1.650 leerlingen naar huis gestuurd. "De examenstunt verliep rumoeriger en extremer dan normaal."

Dat zegt de school tegen de krant Tubantia. Op veel scholen organiseren leerlingen die in het laatste jaar van hun middelbare opleiding zitten een examenstunt. Een laatste uitspatting voordat het studeren voor de centrale examens begint, maar ook een manier om een blijvende herinnering achter te laten bij de andere leerlingen. En dat is deze leerlingen zeker gelukt.

Balen hooi

Met trekkers brachten de leerlingen grote balen hooi, verpakt in plastic, binnen de omheining van de school. Binnen trokken ze het plastic eraf en verspreidden het hooi door de school. Volgens de school was het meteen een enorme puinhoop: overal lag hooi en toiletpapier en er lagen zelfs omgevallen meubels.

Omdat de stunt de lessen zo verstoorde, stuurde de school na het tweede lesuur vijfhonderd leerlingen naar huis. "Vandaag was het laatste lesdag voor onze examenleerlingen. Er waren diverse onaangekondigde acties in de school gaande. Om de rust te waarborgen hebben we per direct alle lessen gestopt", stuurde de school naar ouders.

Ongeval

Bij het uitladen van het hooi zijn de leerlingen ook aangesproken door de politie. Een hooibaal raakte toen een beveiligster die vervolgens viel en met een pijnlijke knie naar het ziekenhuis moest. Communicatiemedewerker Laura Boekholt zegt tegen Tubantia dat ze denkt dat het te maken heeft met het opheffen van de coronamaatregelen.

Op een andere locatie van de school zou die middag een feest zijn voor de eindexamenleerlingen met een dj en barbecue. Omdat de school bang was dat het hier ook uit de hand zou lopen zijn ook daar 1.150 leerlingen alvast naar huis gestuurd. Het feest ging wel door.

Beeld: TikTok

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.