Terug

Volg Hart van Nederland

Even slikken: Rotterdamse stokerij brengt shotje met frikandel speciaal-smaak op de markt

Even slikken: Rotterdamse stokerij brengt shotje met frikandel speciaal-smaak op de markt

nieuws

23 mrt 2023, 21:36

Je hoeft na een avondje stappen nu niet meer langs de snackbar, want je kunt je favoriete gefrituurde snack vanaf nu ook drinken. Er is nu namelijk een nieuw shotje op de markt met de smaak van een frikandel speciaal.

Het is bedacht door distilleerderij Onrust Stokers en Candyfestival.nl. "Je hebt veel extreme drankjes en snoepjes, die bijvoorbeeld uit Japan komen, die in veel 'challenges' op sociale media worden gebruikt", vertelt Stefan van Hees van Onrust Stokers. "We hadden zoiets van: hoe grappig zou het zijn om een Nederlandse variant te bedenken. Toen kwamen we uit bij de typisch Hollandse frikandel."

Vegan en alcoholvrij

Het is dus de bedoeling dat het een hit wordt op apps zoals TikTok, waar mensen vaker "extreme snacks" eten. Die worden vaak besteld bij Candyfestival.nl, de webshop gespecialiseerd in dat soort voedsel en drinken en ook deze shots verkoopt. "Je hebt bijvoorbeeld ook chips die heel scherp zijn en je na uren nog voelt branden in je maag", vertelt Stefan.

Omdat vooral minderjarigen meedoen aan dat soort challenges hebben de mannen de shotjes wel alcoholvrij gemaakt. "En ze zijn vegan", voegt Stefan toe. "Dat kwam zo uit. We hadden geen dierlijke producten nodig en als je in deze tijd iets vegan maken, is het mooi meegenomen."

Of er voor het shotje een frikandel speciaal in de blender moet? "Nee", lacht Stefan. "Ik kan niet precies uitleggen hoe we het maken, maar je hebt vaak niet het ingrediënt zelf nodig om iets ernaar te laten smaken. Het vlees van een frikandel heeft weinig smaak. Het zijn vooral de kruiden en die gebruiken wij ook."

Het ziet ernaar uit dat ze gelijk hebben. Volgens Olaf Ouwekerk Candyfestival.nl zijn er binnen 24 uur bijna 1.000 shots verkocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.