Terug

Volg Hart van Nederland

It giet oan op 200 kilometer van Friesland: carnavallend Breda loopt uit voor Elf-kroegentocht

nieuws

29 jan 2023, 23:26

De Elfstedentocht kwam er toch maar weer mooi van dit weekend! Nou ja, in een iets andere vorm. En niet op de juiste locatie. En met een stuk minder ijs. Maar: het was er niet minder gezellig om. Breda kreeg namelijk een Friese make-over met een heuse Elfkroegentocht.

Nog drie weken te gaan en dan gaat het carnaval weer los in - met name - het zuidelijk deel van het land. Om alvast even een beetje te wennen was er zondag in de Brabantse stad al een kroegentocht in Friese stijl: de Bredase Klûntocht, met ongeveer 6000 deelnemers. En daar hoort natuurlijk ook een stempelkaart bij, waar de feestvierders mee kunnen aantonen hun pilsje daadwerkelijk te hebben genuttigd.

Schaatsen en een kruisje

Schaatsen horen natuurlijk ook bij Friese doorzakkers. De Brabanders hebben aardig hun best gedaan, want her en der hangt er een paar ingevette ijzers om de nek gebonden. Erop lopen? Nee, dat doen ze liever niet. Vrij onhandig ook, met al die alcohol achter de kiezen.

Soms komt er ook iemand met een geknutseld Elfstedenkruisje opgespeld voorbij. Huilend de finish over na het weekend? "Nee... kruipend!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.