Terug

Volg Hart van Nederland

Efteling-parkverbod te koop aangeboden: 'Mooie aanvulling voor ieders collectie'

Efteling-parkverbod te koop aangeboden: 'Mooie aanvulling voor ieders collectie'

nieuws

18 mei 2023, 10:31

Wie wil de nieuwe 'trotse' eigenaar worden van een parkverbod van pretpark De Efteling? Een 20-jarige verkoper uit Waalwijk biedt op Marktplaats mensen de kans om een Efteling-parkverbod te bemachtigen, inclusief handtekening. Ze noemt het een unieke toevoeging aan ieders collectie en richt zich tot de gelukkige bieder.

Volgens de advertentie is het toegangsverbod opgelegd vanwege een overtreding in het attractiepark in Kaatsheuvel op 17 februari. In de brief valt te lezen: "U bent in ons park geweest en onze beveiliging heeft u aangesproken in verband met vernieling. Dit gedrag wordt niet getolereerd door de Efteling." Het verbod heeft een geldigheidsduur van zes maanden, ingaande op die dag in februari. De brief is verzonden op 9 mei.

Afwasmiddel

Hoewel de verkoper anoniem wenst te blijven, heeft ze bij het AD aangegeven dat ze 20 jaar oud is en afkomstig is uit Waalwijk. De locatie van de advertentie is echter Riel. Het verbod is haar opgelegd voor vernieling. Op die bewuste februaridag gooide ze afwasmiddel van de Albert Heijn, specifiek in de kleuren groen en geel, in meerdere waterbakken bij attracties. Ze geeft aan dat het verbod haar "niet zoveel uitmaakt", omdat het in haar ogen niet in verhouding staat tot haar daad. De overtreder mag pas half augustus weer het park betreden.

Een woordvoerder van de Efteling laat weten dat het 'een merkwaardig item' is om te verkopen. Verder worden er geen uitspraken gedaan over deze zaak.

Voor de grap

De advertentie begon afgelopen weekend als een grap. De verkoopster was nieuwsgierig naar wat mensen ervoor zouden bieden. Echter, de grap is uit de hand gelopen. Op het moment van schrijven is het hoogste bod tien miljoen euro. Er zijn ook serieuzere biedingen van 50, 60 en 70 euro. De advertentie is al ruim 4.000 keer bekeken en dit aantal stijgt snel.

Parkverbod Efteling Marktplaats

Parkverbod Efteling Marktplaats

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.