Terug

Volg Hart van Nederland

Het is half juli en de eerste kruidnoten liggen al in de winkel

Het is half juli en de eerste kruidnoten liggen al in de winkel

nieuws

19 juli 2021, 16:30

Het duurt nog 138 dagen voor het heerlijk avondje weer is gekomen, maar de eerste kruidnoten liggen nú al in de winkel. Bij de Jumbo in Goor, om precies te zijn. Want beter te vroeg, dan te laat.

Dat de supermarkt in het Overijsselse plaatsje de typische decemberdelicatesse nu al in de schappen heeft liggen, is niet onopgemerkt gebleven. Op Twitter doen meerdere foto's van rijkgevulde kruidnootschappen de ronde. Met bijgaand voornamelijk verbaasde kreten.

"Je gelooft het of niet: de eerste pepernoten zijn gespot", prijkt er bij een foto van het spul. Overigens wordt de twitteraar direct tot de orde geroepen, want pepernoten zijn geen kruidnoten. "Pepernoten zijn die bonkige taaiere "noten" die beetje naar anijs smaken", klinkt de repliek.

'Moeten het hele jaar verkrijgbaar zijn'

Hoewel de verbazing overheerst, zijn twitteraars vooral blij dat de lekkernij weer te koop is. "Het waren zware maanden, maar we hebben het weer gehaald", grapt iemand. Een ander deelt: "Die moeten het hele jaar verkrijgbaar zijn want ik ben er zo dol op."

Het is overigens niet voor het eerst dat ze er in Goor vroeg bij zijn. In 2018 besloot de manager ze in augustus al in de schappen te leggen. Vanwege de vele opmerkingen daarop, besloot hij om de kruidnoten het jaar erop nog eerder aan te bieden. Aan die traditie houdt de supermarkt zich nu nog steeds, zo blijkt.

Via Linda.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.