Terug

Volg Hart van Nederland

Duinrell annuleert naaktzwemdag in Tikibad vanwege dreigementen

Duinrell annuleert naaktzwemdag in Tikibad vanwege dreigementen

nieuws

14 mrt 2022, 17:23

De naaktzwemdag in het Tikibad in Duinrell gaat niet door. Het jaarlijkse evenement zou afgelopen zondag weer worden gehouden, maar het pretpark in Wassenaar heeft de dag op het laatste moment geannuleerd na bedreigingen, meldt Looopings.

De naaktzwemdag in het Tikibad wordt al jaren georganiseerd. Leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) nemen het zwemparadijs dan een dag over. De afgelopen twee jaar kon het naaktevenement vanwege de coronacrisis niet doorgaan, dus de nudisten verheugden zich extra op de editie van dit jaar.

Donderdag maakte Duinrell echter plots bekend dat het evenement niet doorging. De NFN zegt in een verklaring dat het park dat besluit heeft genomen na overleg met burgemeester Leendert de Lange van Wassenaar. Volgens de nudistenvereniging zou Duinrell bedreigingen hebben ontvangen waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kon worden.

Dreigementen op Facebook

Het is onduidelijk om wat voor soort dreigementen het precies gaat. Op de Facebookpagina van naturistenmagazine BlootGewoon wijzen gebruikers naar eerdere reacties over dat Duinrell "een pedobad" zou zijn, omdat tijdens de naaktzwemdag ook kinderen van alle leeftijden welkom zijn. "Pedofielen hebben vrij spel. Tijd voor actie!", viel daar te lezen.

De NFN hoopt dat er snel een nieuwe datum voor de naaktzwemdag kan worden geprik. De vereniging wil daarover deze week met Duinrell om tafel gaan zitten. De nudisten benadrukken dat er bij eerdere edities nooit dreigementen zijn binnengekomen. Voor dit jaar waren bijna 800 kaarten verkocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.