Terug

Volg Hart van Nederland

'Nederlandse Julio Iglesias' swingt de oceaan over naar America's Got Talent

'Nederlandse Julio Iglesias' swingt de oceaan over naar America's Got Talent

nieuws

11 mei 2022, 23:24

Je mag hem met recht 'de Nederlandse Julio Iglesias' noemen: William Janz. De Rijswijkse zanger, die eigenlijk William Jansen heet, gaat als een speer. Hij doet namelijk binnenkort mee aan de auditierondes van America's Got Talent!

Hoewel hij het land aan de andere kant van de oceaan nog niet eens binnen is, staat de telefoon al roodgloeiend. Hij heeft het er maar druk mee, temeer ook omdat hij tussendoor ook nog even Nederlands- en rekendocent is aan het mbo Rijnland in Leiden. Hij brengt jongeren heel graag iets bij, maar: zijn grootste passie is zingen.

Warme ontvangst

In 2019 liet William een filmpje insturen naar de Spaanse talentenjacht Spain's Got Talent (of eigenlijk: Got Talent España) en schopte hij het uiteindelijk tot in de halve finale. "De Spanjaarden lieten me toe omdat ik in hun taal zong. Dat vonden ze superleuk. Ik zie dat echt als waardering, dat een land je uitnodigt om mee te doen." Hij noemt het erg bijzonder dat hij zo warm werd ontvangen: "Het is toch alsof een Spanjaard hier meedoet en Hazes gaat zingen", aldus de zanger.

Vanaf toen ging het erg snel en kwam er een belletje vanuit Amerika met de uitnodiging om ook mee te doen aan de talentenjacht aldaar. "Ik dacht: Spanje is al een hele belevenis geweest, wat gaat er nu gebeuren? Nog een grotere stap! Toen is het heel snel gegaan", zegt hij, nog steeds vol verbazing.

Als een trein

Zijn manager Riny Schreijenberg is trots op William en vertelt dat het muziekavontuur van William als een trein gaat. "Zo'n vijf landen willen hem hebben en hij gaat nu dertig optredens geven in Spanje. De eerste is in juni al in Barcelona", vertelt Schreijenberg.

Naar verwachting zal de Amerikaanse auditieronde van William in het najaar plaatsvinden. America's Got Talent wordt uitgezonden via NBC en in de jury zitten beroemdheden zoals (voorheen) Heidi Klum, Simon Cowell, Mel B en David Hasselhoff.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.