Terug

Volg Hart van Nederland

Van biefstukbruisbal tot applauslampje in vliegtuig: dit zijn beste 1 april-grappen van 2024

nieuws

1 apr 2024, 18:59

Het is weer 1 april en dat betekent dat bedrijven alles uit de kast halen om een goede grap uit te halen op sociale media. Hieronder een overzicht van de meest geslaagde grappen.

Hema Worst drive-thru

Als het aan de Hema ligt, kan je voortaan net als je frietjes, hamburgers of milkshakes binnenkort ook een warm broodje rookworst langs de snelweg halen. Hema heeft nog niet officieel gezegd dat het om een 1 aprilgrap gaat, maar de kans is groot.

Bruisbal van biefstuk

Speciaal voor vleesliefhebbers heeft biefstukrestaurant Loetje een bijzondere bruisbal ontwikkeld. Als de bruisbal in het water valt, krijg je hetzelfde goudbruine, bubbelende bad als wat je ook in een pan ziet als je biefstuk bakt. "Het geeft je ook nog eens een boterzachte huid!", aldus de keten. Het is binnenkort verkrijgbaar, al denken we niet dat het echt zo ver komt.

Chocomoes?!

Niet geheel toevallig kondigde het populaire chocolademerk Chocomel afgelopen donderdag aan om een samenwerking aan te gaan met HAK. Binnenkort kun je genieten van de structuur van appelmoes met de smaak van lekkere zoete chocolade. Ook hierbij kunnen we ons niet voorstellen dat het daadwerkelijk op de markt komt.

Ondertiteling in het Brabants

Netflix komt met een nieuwe update voor ondertiteling. Je kunt nu niet alleen een taal zoals 'Nederlands' of 'Engels' selecteren, maar ook een bepaald accent. Bijvoorbeeld Brabants of Haags. Daarnaast kun je ook kiezen voor 'Amsterdamse afko's' of typische woorden die de jeugd vaak gebruikt: 'Gen-z taal'

Applauslampje in vliegtuig

Ondanks dat applaus na een landing een veelvoorkomend irritatiepunt onder reizigers is, is luchtvaartmaatschappij TUI daar juist wel fan van. "Dat kan toch niet de bedoeling zijn van zo'n onschuldig en sympathiek gebaar", schrijven ze. Om het applaudisseren aan te moedigen, introduceert TUI een 'applauslampje' boven de passagiersstoel, zodat passagiers weten wanneer het kan en mag.

Badpak om in te bevallen

Het Isala ziekenhuis komt met een bevalbadpak voor vrouwen die in een bad willen bevallen. "Sommige vrouwen gaven aan wat meer bedekt in het bad te willen", schrijven ze erbij. Het speciale badpak heeft een ritje aan de onderkant, wat het makkelijk zou moeten maken als er inwendig onderzoek moet plaatsvinden of als de bevalling ineens heel snel gaat.

Sextoylijn voor ouderen

Thuiszorgorganisatie Groenoord Zorgt en erotiekwebshop Willie.nl zeiden donderdag de krachten te bundelen en een speciale sextoylijn voor ouderen te maken. De lijn genaamd 'Senior Sensations' is speciaal afgestemd op de behoeften van ouderen. Een van de speeltjes heeft bijvoorbeeld extra grip aan de buitenkant voor handen die wat minder kracht hebben.

Slapen in een poppenhuis

Het Centraal Museum in Utrecht bood mensen maandagochtend de kans om een nachtje te slapen in een echt poppenhuis. Via Airbnb zou je een nacht kunnen boeken in het beroemde poppenhuis van Petronella de la Court. Helaas voor de liefhebbers blijkt ook dit een 1-april grap. Slapen mag niet, maar je kunt wel in het museum langskomen om het huis te zien.

Frikandeltenue

FC Dordrecht komt met een tenue met het ontwerp van een frikandel. Op het shirt is een afbeelding van een frikandel speciaal te zien.

Dineren in een brandweerwagen

In een aantal Brabantse steden kun je je inschrijven voor een diner in een brandweerwagen. Onder het genot van een glas wijn en wat te eten, kun je eindelijk eens bekijken hoe de binnenkant van een tankautospuit eruit ziet.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.