Terug

Volg Hart van Nederland

Deze bijzondere zaken kwamen we eerder al tegen in onze kruipruimtes

nieuws

11 apr 2023, 16:51

In een kruipruimte in Maastricht zijn tijdens Pasen vier babyvosjes gevonden. Een opmerkelijke ontdekking, waarbij de bewoners zeker even met hun ogen hebben geknipperd. Toch is het zeker niet de eerste keer dat er opvallende zaken in kruipruimtes werden ontdekt. Wij zetten een aantal bijzondere en bizarre vondsten op een rij:

Nestje kittens

Een opmerkelijke plek voor een kraamkamer: de kruipruimte van een voormalige gevangenis in Rotterdam. Hier werden in 2022 vijf kittens en moeder gered. Moeder poes was wat hongerig, maar verder waren ze in goede gezondheid.

Camera RTV Utrecht

Sommige criminele komen ook graag in kruipruimtes. Maar dan vooral om er hun buit te verstoppen. Zo bleek in 2022, toen in de kruipruimte van een flat een camera van RTV Utrecht werd ontdekt.

Twee weken eerder werd een filmploeg van de regionale zender bruut overvallen en werd de peperdure camera gestolen. De omroep had geluk: de gevonden camera deed het nog.

Kistje van Joodse Peter Redlich

Een spectaculaire vondst in 2017 toen uit een Amsterdamse kuipruimte een kistje van de Joodse familie Redlich tevoorschijn kwam. In het kistje, dat er zeventig jaar heeft gelegen, zaten getuigschriften, een brief uit Mauthausen, een foto en geld. De eigenaar van de woning heeft het kistje geschonken aan het Joods Historisch Museum.

Krokodil

In 2016 deed een inwoner van Amsterdam een schokkende ontdekking: hij vond een krokodil van 90 centimeter in de kruipruimte onder zijn huis. Gelukkig kon de bewoner al snel opgelucht ademhalen, het dier bleek namelijk opgezet.

Bekijk hieronder hoe de twee babyvosjes uit de kruipruimte onder de woning in Maastricht worden gered:

Opnieuw babyvosjes uit Maastrichtse kruipruimte gehaald
0:59
Opnieuw babyvosjes uit Maastrichtse kruipruimte gehaald

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.