Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Dave en Mike vinden oude bierkelder onder hun woning

nieuws

10 mrt 2023, 07:54

Een verborgen bierkelder ontdekken onder je huis, dat is de hemel voor alle bierliefhebbers. Het overkwam Dave en Mike in januari, toen ze bezig waren met het slopen van hun nieuwe woning in Haarlem. Ze waren stomverbaasd toen ze de ruimte met ongeveer honderd bierflesjes ontdekten.

Begin januari kochten ze hun nieuwe huis. Tijdens het slopen van de badkamer, kwam Dave erachter dat er mogelijk iets onder het beton kon zitten: "Ik dacht dat het ging om een kruipruimte, omdat we tijdens het slopen voelden dat het geen massief beton was en het eronder hol was."

Toen er verder werd gehakt en gesloopt, zagen Dave en Mike gaten in de houten vloer onder het beton. "Ik zag toen onder meer de bovenkant van de bierkast en een trap. Toen wist ik dat er meer moest zijn en dat de ruimte dieper was", zegt Dave.

Negentig tot honderd bierflesjes

"In de ruimte vonden we rioleringsbuizen, een kachel, een trap, een porseleinen pot en een kast vol met bier", zegt Dave. "Het bier komt van tussen 1984 en 1986. De vorige bewoner kwam er in 1986 wonen. Ik denk dat die de bierkelder misschien heeft gemist. In de kelder zaten tussen de negentig en honderd flesjes bier. Het zijn verschillende soorten bier: Heineken, Spaanse Bier en brouwerijen die niet meer bestaan. We hebben de bierflesjes in kratjes gedaan en we hebben al wat weggegeven aan lokalen mensen."

De ruimte is inmiddels kaal maar ze gaan het omtoveren tot een wijnkelder: "We willen er wijn inzetten. We lusten bier maar we hebben er geen kennis van. We zijn dol op wijn en we hebben hier kennis over."

Benieuwd hoe de bierkelder eruit ziet? Bekijk het zelf in onderstaande video:

Dave en Mike vinden oude bierkelder onder hun woning
1:29
Dave en Mike vinden oude bierkelder onder hun woning

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.