Terug

Volg Hart van Nederland

Damian (17) muurvast in schommel, speeltoestel compleet gedemonteerd

Damian (17) muurvast in schommel, speeltoestel compleet gedemonteerd

nieuws

25 apr 2022, 07:02

"Ik pas er wel in", dacht de 17-jarige Damian toen hij zich in een speeltuin in Vught in een schommel liet glijden. "Toch niet." Een understatement, want de brandweer moest er, gewapend met volle gereedschapskist, aan te pas komen om de jongen uit zijn benarde positie te bevrijden.

Damian chillt bijna dagelijks met een collega van hem. Het is de collega die zondagavond oppert om in de schommel te klimmen, maar hij komt er snel op terug. Waarop Damian besluit het er wel op te wagen. Erin ging makkelijk, maar er weer uit komen, bleek een lastiger verhaal. De 17-jarige belt zijn moeder, die hem zegt dat hij de brandweer moet bellen.

Speeltoestel uit elkaar

De melding komt even voor tien uur binnen, waarna brandweerlieden direct uitrijden om de 17-jarige te bevrijden uit de schommel. Eenmaal ter plaatse blijkt dat ze het speeltoestel voor een groot deel uit elkaar moeten sleutelen om Damian weer op vrije voeten te kunnen stellen. Als de jongen eenmaal uitgeschommeld is, sleutelen ze hem weer in elkaar.

Damian vindt het allemaal wel lachen, zegt hij. Gewond is hij ook niet, al heeft hij wel pijn ervaren. "Tussen mijn benen, netjes gezegd. Maar het was een leuke avond."

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.