Terug

Volg Hart van Nederland

Corso-koorts slaat toe in Tiel: 'We zijn allemaal een beetje gek'

Corso-koorts slaat toe in Tiel: 'We zijn allemaal een beetje gek'

nieuws

16 sep 2022, 22:57

Het fruitcorso in Tiel wordt zaterdag voor de 60e keer georganiseerd en om ervoor te zorgen dat de wagens op tijd af zijn, komen vrijdagavond bijna 150 vrijwilligers samen. Met als kers op de taart: de burgemeester die traditiegetrouw saucijzenbroodjes komt brengen aan al die harde werkers.

Maar liefst 80.000 mensen worden zaterdag bij het grootste fruitcorso ter wereld verwacht. Des te meer stress is er om de wagens in perfecte staat op tijd af te krijgen. Het is een traditie om de avond voorafgaand van het evenement nog tot laat door te werken, maar het is elke keer best kiele-kiele. "Ik denk dat we tot zes uur 's ochtends bezig zijn om alles af te krijgen", vertelt een vrijwilliger.

Niet alleen is het een priegelwerk, er moet ook rekening gehouden worden met de houdbaarheid van de groente en fruit, zegt voorzitter Corné van Beem tegen Hart van Nederland. Want anders krijg je een wagen die je van afstand ruikt aankomen. "De allerverste producten komen er pas vanavond op. De uien hebben we er vorige week opgeplakt want die blijven lang goed, maar broccoli verkleurt sneller dus daar is pas de laatste twee, drie dagen mee begonnen." Vanavond is het de beurt aan het 'verse spul', vervolgt Corné. "De aardbeitjes komen er pas vanavond op, anders houd je het niet goed. Dan begint het te schimmelen."

'Allemaal een beetje gek'

Zoveel mensen die toch elk jaar weer uren en uren bezig zijn met groenten en fruit vast te plakken, hoe krijg je ze zo ver? Corsokoorts, weet Corné. Hele families lopen er rond, en die steken elkaar allemaal aan. "We zijn allemaal een beetje gek. Zodra het ding morgen het parcours oprijdt zijn we allemaal zo gelukkig, en als je dan een hele mooie prijs wint, zijn we nóg gelukkiger."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.