Terug

Volg Hart van Nederland

Busmaatschappij FlixBus gaat weer tripjes organiseren naar Oekraïne

Busmaatschappij FlixBus gaat weer tripjes organiseren naar Oekraïne

Oekraïne

15 apr 2022, 11:04

Busmaatschappij FlixBus gaat busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder andere weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

De busmaatschappij zegt dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne: ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Het bedrijf wil daarom een "veilige, comfortabele en betaalbare" reis mogelijk maken.

Op de website van de busmaatschappij zijn al reizen te boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dinsdag van Maastricht naar Kiev te reizen, met een overstap in Warschau. Bij de reis staat een indicatie dat de bus "halfvol" zit.

Volgeboekt

Een woordvoerder van FlixBus laat weten dat er behalve naar Kiev gereden wordt naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv. Met ingang van maandag is het mogelijk om vanuit Nederland te reizen naar die Oekraïense bestemmingen, met een overstap in Warschau of Praag.

Volgens de zegsman zijn de bussen die maandag vanuit Maastricht via Warschau naar Kiev rijden al zo goed als volgeboekt. Hetzelfde geldt voor de bussen die vanuit Amsterdam naar de Oekraïense hoofdstad rijden via Praag. FlixBus ziet de vraag naar tickets toenemen, maar het is onduidelijk of de reizigers die in Nederland opstappen doorreizen naar Kiev of de bus verlaten in een van de overstapplaatsen.

Rood reisadvies Oekraïne

Volgens de website van de Rijksoverheid is de kleurcode van het reisadvies in Oekraine rood: "Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe."

Tijdens de oorlog in Oekraïne werden eerder ook al touringcars ingezet, maar toen juist om vluchtelingen uit het land naar de grens met Polen te brengen. Ook het touringcarbedrijf van Johan bracht gevluchte Oekraïners in veiligheid. Bekijk onze reportage hieronder.

Johan haalt met eigen touringcar tientallen Oekraïense vluchtelingen op
0:45
Johan haalt met eigen touringcar tientallen Oekraïense vluchtelingen op

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.