Terug

Volg Hart van Nederland

Brenda ontvangt dreigbrief over elektrische auto die constant aan laadpaal hangt: 'We trappen jullie aan gort'

Brenda ontvangt dreigbrief over elektrische auto die constant aan laadpaal hangt: 'We trappen jullie aan gort'

nieuws

17 mrt 2023, 22:35

Opmerkelijke post voor Brenda uit Gouda afgelopen woensdag. Een anonieme briefschrijver laat weten dat ze haar elektrische auto maar eens van de lader moet halen, anders wordt de auto aan gort getrapt en zij en haar man ook. "Mijn man en ik hebben niet eens een elektrische auto."

"Het is erg jammer dat we worden bedreigd, terwijl we er niets mee te maken hebben", zegt Brenda in haar bericht op social media. Ze is met stomheid geslagen na een brief die begint met de woorden: 'Aan de asociale buurtbewoners van...'.

In de brief valt verder te lezen dat er al eerder brieven onder de ruitenwissers zijn gedaan met het verzoek de auto op tijd van de lader te halen. En dat zowel Brenda als haar man er eerder al op zijn aangesproken.

Bedreiging

De toon is dan nog 'vriendelijk', maar verderop wordt Brenda en haar man verweten dat ze 'schijt' hebben aan andere elektrische autogebruikers in de buurt. "Mijn man en ik hebben niet eens een elektrische auto", reageert Brenda.

"Als jullie dit blijven doen, dan trappen we die hele tyfus auto aan gort en jullie erbij. We weten waar je woont", gaat de anonieme briefschrijver verder. "Het is erg triest dat mensen andere mensen bedreigen in het algemeen, en nog erger dat dit gebeurt bij mensen die hier niks mee te maken hebt", aldus Brenda in haar facebookbericht.

Aan de lader

De anonieme briefschrijver zegt dat ze zelf ook hun elektrische auto aan de lader willen hangen, maar dat Brenda ze dus in de weg zit. Nu blijft het volgens de briefschrijver nog bij een vriendelijk verzoek, maar bij herhaling zijn de consequenties voor Brenda en haar man. Er is zelfs een mail gestuurd naar MyWheels, het bedrijf van wie de openbare laadpaal zou moeten zijn. Zo valt te lezen in de brief.

Op sociaal media opent Brenda daarom de jacht op deze anonieme briefschrijver. Zo vraagt ze of iemand deze persoon kent, die zo ten onrechte boos op hen is en of diegene excuses wil aanbieden. Inmiddels zijn volgens Brenda de politie en wijkagent op de hoogte gesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.