Terug

Volg Hart van Nederland

Blokfluitdocent niet blij met fluitlied Bas Hoeflaak: 'Niet goed voor imago van instrument'

nieuws

6 feb 2023, 16:11

De video van een blokfluit spelende Bas Hoeflaak gaat al dagenlang rond op verschillende sociale media. Met meer dan 1,6 miljoen weergaven op YouTube en een officieel uitgebrachte versie van ‘Het Fluitlied’ kan je spreken van een waar succes voor de cabaretier. Maar bij blokfluitspeelster en docent Gerlinde Neele staat het huilen nader dan het lachen. "Waarom is het wéér de blokfluit die wordt misbruikt en niet een ander instrument?".

Gerlinde Neele uit Waddinxveen geeft al jaren les in het bespelen van de blokfluit, een volgens haar prachtig instrument waar niet altijd met voldoende respect mee wordt omgegaan. Nu is het opnieuw de beurt aan de fluit in de video van Bas Hoeflaak in het Programma Last One Laughing op Amazon Prime.

Tekst gaat verder onder de video:

'Het is verschrikkelijk'

Toen Neele de beelden voor het eerst zag wist ze het meteen. "Het is weer raak. Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat hij laat horen is verschrikkelijk". Daar voegt ze nog aan toe dat de cabaretier niet op een ervaren speler lijkt: "Je ziet direct dat hij nog nooit op een blokfluit heeft gefloten, hij houdt namelijk zijn verkeerde hand boven. Het geluid dat uit de fluit komt is tenenkrommend."

Een van haar grootste zorgen is het imago van het blaasinstrument, de docent is bang dat mensen nu minder snel les zullen nemen: "Wanneer je de wens had te leren blokfluiten en je vervolgens zoiets verschrikkelijks hoort wil je toch al niet meer?", vraagt zij zich hardop af. Ook denkt zij dat haar nu een extra opgave wacht door de negatieve publiciteit: "Mij wacht weer een schone taak. Ik heb heel wat recht te zetten bij al mijn leerlingen."

het optreden van Bas Hoeflaak in het Amazon Prime-programma wordt ook besproken bij andere programma's en talkshowtafels. Iedere dag worden in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK opvallende fragmenten uit de media besproken:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.